Urinsyregigt (arthritis urica)

– bliver også kaldet podagra. Podagra er betegnelsen for urinsyregigt i storetåens grundled.
Lidelsen kan være meget smertefuld med hæved storetåsled. Tidligere blev Podagraen kaldt de riges gigt, det skyldes, at denne lidelse ofte bliver forbundet med indtag af fed mad og rødvin. Urinsyregigten kan dog også ramme andre led, eksempelvis knæled og skulderled samt storetå

Akupunktur

– Akupunkturen virker ved at fjerne smerten ved podagra samt ændre på gigtblancen. Kost ændring og akupunkturbehandling bringe lidelsen i dvale uden
brug af stærk medicin. Vi har mange års erfaring i behandling af podagra.

 

Vil du have hjælp til din podagra skal du ændre din kost og få akupunktur

Vi er blandt de så absolute bedste akupunktører i Danmark. Akupunkturklinikken hjælper vi mange mennesker hver dag.  Skal vi også hjælpe dig med din urinsyregigt ?

 


Akupunktur virker mod urinsyregigt (arthritis urica)

Urinsyregigt, også kendt som gigt eller arthritis urica, er en smertefuld lidelse, der er kendetegnet ved betændelse, anfald, hævelse og smerte i storetåen. 

Podagra, som lidelsen også kaldes, skyldes en ophobning af urinsyre i kroppen, hvilket resulterer i dannelse af urinsyrekrystaller i leddene.

Symptomerne på urinsyregigt kan være yderst invaliderende og kan give stor smerte og ubehag for dem, der lider af sygdommen. Anfaldene kommer ofte pludseligt og kan være kortvarige eller vare i flere dage eller uger. Udover smerte og hævelse kan symptomerne omfatte rødmen og ømhed i det berørte område.

Urinsyregigt betragtes ofte som “de riges sygdom”, da risikoen for at udvikle lidelsen er øget hos personer, der har en rig kost med højt indhold af rødt kød, skaldyr, alkohol og sukkerholdige drikkevarer som rødvin. 

Denne type mad og væske er rige på puriner, der omdannes til urinsyre i kroppen. Derfor kan kostjustering være en vigtig del af behandlingen af urinsyregigt.

En alternativ behandlingsmetode, der har vist sig at have positive virkninger på urinsyregigt, er akupunktur. Akupunktur er en form for traditionel kinesisk medicin, hvor tynde nåle indsættes i specifikke punkter på kroppen for at genoprette balance og lindre smerte og ubehag.

Behandling med akupunktur kan hjælpe med at reducere inflammationen og smerten, der er forbundet med urinsyregigt. Ved at stimulere kroppens naturlige helingsproces kan akupunktur også være med til at forebygge fremtidige anfald og lindre symptomerne under et anfald.

I kombination med en kostomlægning, hvor man undgår fødevarer med højt indhold af puriner, kan akupunktur være en effektiv behandlingsmetode for personer, der lider af urinsyregigt. Ved at kombinere disse to tilgange kan man adressere både årsagen til lidelsen samt lindre de akutte symptomer.

Det er vigtigt at bemærke, at akupunkturbehandling skal udføres af en kvalificeret og erfaren akupunktør for at opnå de bedste resultater. Behandlingen er generelt meget sikker og har få bivirkninger, men det anbefales altid at konsultere en læge, før man starter en alternativ behandlingsmetode som akupunktur.

I konklusionen kan det siges, at akupunktur kan være en effektiv og naturlig behandlingsmetode for urinsyregigt. 

Ved at kombinere akupunktur med kostomlægning kan man tackle både årsagen og symptomerne på sygdommen. Det er vigtigt at huske på, at resultaterne kan variere fra person til person, og at en individuel tilgang er nødvendig for at finde den bedste behandlingsplan.

Log in with your credentials

Forgot your details?