Ny effektiv behandling gør op med kronisk slidgigt

Slidgigt

– er den almindelige betegnelse for smerter i og omkring leddene. Slidgigt (osteoarthritis) er ikke nødvendigvis en kronisk lidelse, da smerterne ofte er forårsaget af af spændinger og inflammation i sener og muskler, og derfor ikke stammer fra knoglern.
Gigtmedicin er ofte en uheldig løsning, da det blot dulmer smerterne midlertidigt, og ikke løser problemet på sigt.

Akupunktur

– har en god effekt fordi smerterne ofte stammer fra spændinger i de omgivende sener og muskler. Har du slid knoglevæv, kan det genopbygges fordi akupunkturbehandlingen afslapper musklerne og fjerner smerterne. Når du begynder at bruge leddet hensigtsmæssigt igen,igangsættes der en heling af knoglevævet. Når du har fået behandling for slidgigtsmerter, ses der sjældent tilbagefald. Kroppen starter en selvhelbredelse som fortsætter også efter at behandlingen er afsluttet.

Tilbage til Gigt

Jeg tror, en af de mest spændende områder inden for forskning foregår i disse dage er faktisk brugen af akupunktur eller traditionel kinesisk medicin til lindring af smerter af slidgigt.
Der var en meget stor undersøgelse udført på University of Maryland under bestyrelse af Brian Burman, som er den ledende forfatter, hvor de tog mere end 500 patienter med slidgigt i knæene, og de randomiserede dem i forskellige grupper.
Den gruppe, der rent faktisk har modtaget den virkelige akupunktur, den sande akupunktur i den måde, det skal leveres, faktisk havde en signifikant reduktion i smerte og forbedring i funktion. Dette er også blevet kopieret i andre undersøgelser, der er blevet offentliggjort i meget prestigefyldte tidsskrifter som The Lancet, en af de britiske medicinske tidsskrifter.

Pain – On Call Plus

ABC News Foto Illustration

Hvad vi finder, er, at akupunktur er meget effektiv til at mindske smerter af mange forskellige sorter, og det er nok fordi det er stimulerende endorfiner og andre former for smerte i forbindelse kemikalier i kroppen. Nu akupunktur er kun en del af en traditionel kinesisk medicinsk system. Og så kan du gå få
akupunktur, men hvis du går til en traditionel kinesisk læge, vil de sandsynligvis bruge en hel tilgang, som kan omfatte kost samt akupunktur, og muligvis naturlægemidler behandlinger.

Dette er et meget gammelt system. Jeg tror, vi har meget at lære af det. Men jeg vil sige lige nu beviserne er ganske overbevisende, at akupunktur kan være et meget effektivt værktøj. Og det kan være særlig vigtigt for folk, der ikke kan tage mange af de medikamenter, som vi har at tilbyde på grund af andre underliggende medicinske tilstande, der gør disse medikamenter noget farligt for dem.

Akupunktur er virkelig helt sikker og akupunktører har licens i de fleste stater i USA. Så en let for folk at prøve, og for smertetilstande, tal med dit forsikringsselskab ok kontrollere om du kan få din akupunkturbehandling betalt, fordi mange gange vil det dække akupunktur for smerter type forhold.

Vi er blandt de så absolute bedste akupunktører i Danmark. Akupunkturklinikken hjælper mange mennesker hver dag.  Skal vi også hjælpe dig med din kroniske slidgigt ?

 

Slidgigt er en degenerativ ledsygdom, der rammer millioner af mennesker over hele verden. Symptomer på slidgigt inkluderer smerte, stivhed og nedsat bevægelighed i leddene. Traditionelle behandlingsmetoder såsom smertestillende medicin og fysioterapi har vist sig at være effektive for at lindre symptomerne, men nogle patienter søger alternative behandlingsmetoder såsom akupunktur.

Akupunktur er en gammel kinesisk praksis, der involverer indsættelse af tynde nåle i specifikke punkter på kroppen for at lindre smerter og fremme helbredelse. Ifølge traditionel kinesisk medicin kan akupunktur genoprette balancen i kroppens energistrømme og fremme helbredelse af tilstande som slidgigt.

Flere undersøgelser har vist, at akupunktur kan være effektiv til at lindre smerter og øge bevægeligheden hos patienter med slidgigt. En undersøgelse offentliggjort i det medicinske tidsskrift JAMA viser, at akupunktur var mere effektiv end både placebobehandling og konventionel smertebehandling til at lindre smerter hos patienter med slidgigt i knæet.

Der er dog stadig behov for mere forskning for at afdække præcis, hvordan akupunktur virker på slidgigt. Nogle eksperter mener, at akupunktur kan frigive endorfiner og andre naturlige smertestillende stoffer i kroppen, mens andre tror, at det kan hjælpe med at reducere inflammation og øge blodgennemstrømningen til de berørte områder.

Hvis du lider af slidgigt og overvejer akupunktur som en behandlingsmulighed, er det vigtigt at konsultere med din læge eller en erfaren akupunktør for at sikre, at det er en sikker og passende behandling for dig. Sammen kan I udarbejde en behandlingsplan, der passer til dine individuelle behov og mål.

I sidste ende viser forskningen, at akupunktur kan være en effektiv behandlingsmetode til at lindre smerter og fremme helbredelse hos patienter med slidgigt. Ved at kombinere akupunktur med andre traditionelle behandlingsmetoder kan du opnå bedre resultater og forbedre din livskvalitet.

Log in with your credentials

Forgot your details?